Det finns mycket härligt att uppleva på Utö.

Vad sägs till exempel om en romantisk båttur i skymningen? Eller varför inte cykla ner till 'byn' för att beställa en flaska vin och lite god ost till en picknick på tu man hand?

En färsk limpa från Utö bageri smakar inte fel på morgonen.

Det finns en badstrand (med hopptorn för den äventyrslystne) inom gångavstånd från Mariehäll-stugan. Till Spränga brygga är det 400 meter. Till ICA och andra affärer och restauranger är det 3 km.

Pizzastugan där du kan stilla din hunger samt släcka törsten och glassbehovet ligger ca 10 minuters gångavstånd bort. Sommartid är det underhållning en del kvällar.

Gillar du hästar finns det gott om dem i närheten och möjlighet till ridning. För dig som vill bada och fiska finns Allévikens strandbad och även flera andra badställen med klippor och sandstränder inom nära håll.

Du kan hyra en moped och uppleva Utö på ett nytt sätt: du kommer längre på kortare tid och hinner besöka fler badstränder än vad du annars hinner med en vanlig cykel. I Gruvbyn finns en ICA-affär med bankomat. De är även Systembolagets ombud, så beställ dina varor på plats eller i förväg och hämta ut när du kommer till ön, istället för att släpa med dig allt på båten.

Om du däremot hellre cyklar eller paddlar dig fram i din egen takt, kan du i mån av tillgång hyra både cykel, kajak och båt av Utostuga.se alternativt hyr du cykel i gästhamnen i Gruvbyn. Ett helt annat alternativ när du till exempel vill äta middag i Gruvbyn är att du tar en taxi tillbaka hem.

Boka gärna cyklar och en öppen roddbåt med snurra för en liten tur runt ön när du bokar. Slutstädning och lakan kan även hyras vid bokningstillfället.

För fler förslag på aktiviteter, se även Näsuddens hemsida.