Stuga UtöpiaStuga Utöpia är belägen vid Mynäsudd på Utö. Det är bara fem minuters promenad till Pizzastugan, där det sommartid serveras både underhållning, mat och dryck (serveringstillstånd finns).

Om du är på jakt efter fint hantverk, såsom en handvävd duk, vantar eller mössor eller kanske rentav en traditionell trasmatta, kan du gå till Syskrinet, bara några hundra meter från stuga Utöpia. Vid Syskrinet finns även Arnolds motorcykelmuseum, med bland annat en Husqvarna Drömbåge!

För dig som vill bada finns Mynäsudds strandbad ca 800 m bort (15 minuters rask promenad) och även flera andra badställen med klippor och sandstränder inom cykelavstånd. Om du gillar fiske kan du bland annat ta dig ner till Kyrkviken och hyra en båt med snurra av Utostuga, bara 1,5 km från stuga Utöpia. Där kan du fånga en gädda eller abborre!

Du kan hyra en moped och uppleva Utö på ett nytt sätt: du kommer längre på kortare tid och hinner besöka fler badstränder än vad du annars hinner med om du hyr en vanlig cykel i Gästhamnen. Vill du prova på att vara på sjön kan du i mån av tillgång hyra både enmans-och tvåmanskajak och liten båt med snurra av Utostuga.se.

På sensommaren och hösten kan du plocka bär och svamp på Utö. Mynäsudd är centralt beläget för att hitta mycket av båda! Ta med dig stövlarna och bege dig ut på en härlig långpromenad där du glömmer bort både tid och rum.