Hitta till Utö

Utö ligger i Stockholms södra skärgård och kan lätt nås med båt från både Nynäshamn, Årsta Havsbad och sommartid även från Strömkajen vid Grand Hotell i Stockholm. 


Waxholmsbolaget är huvudman för trafiken och har turlistor för alla linjer på https://waxholmsbolaget.se (English:  https://waxholmsbolaget.se/visitor-information)

Båttider och färdbeskrivning finns på Waxholmsbolagets hemsida.

Åker ni bil till Årsta Brygga finns en parkering där man kan betala med mobil och kort. En fullständigare beskrivning finns på hemsidan för Utö Parkering AB

Behöver ni en taxibåt så kontakta UtoStuga för mer information.
En av båtarna erbjuder dessutom fri transport till huset.

En ny båtlinje har tillkommit under högsommaren; Nord/Syd-linjen. Linjen är 70 sjömil lång och sträcker sig utmed hela vår vackra ytterskärgård, från Arholma/Simpnäs i norr till Nynäshamn i söder. Linjen har lagt till vid ca 25 av skärgårdens finaste utflyktsmål. Tidtabell och linjesträckning kommer lite närmare starten. Nord/Sydlinjen är en del av Waxholmsbolagets trafik.


Kommer ni med flyg så finns flygbussar till Stockholm City från alla flygplatser. Även tåg från Arlanda. Från Stockholm City tar man pendeltåg till Västerhaninge och därefter buss 846 direkt ner till båten.

Information om biljetter, priser och tider för pendeltåg och bussar: https://sl.se

Välkommen!